keskiviikko 2. maaliskuuta 2011

Näytelmä 5.-6.-luokkalaisille

Unelmien poikamies – näytelmä 5.-6.-luokkalaisille
-vapaasti muokattavissa


Näyttelijät: telkkarinkatselijat, Unelmien poikamies Simon, neitejä niin monta kuin löytyy, (heille pitää keksiä sopivat nimet.), juontaja (1 tai 2), kameramies, limusiinin autonkuljettaja (1-2), sammakkoprinssi
Lavasteet: muovisammakoita, pahvista tehty iso limusiini, nappiskenkä, pahvitelevisio, juontajan kansio, 1 ruusu, tyyny
Muuta: datatykki, videokamera, äänentoistolaitteet, cd-soitin

1. Näytös
Sohvalle näyttämölavan eteen menee muutama oppilas syöden popcornia, juoden cokista tms. Oppilaat jäävät lavan eteen koko näytelmän ajaksi.
Oppilas 1: -Hei! Sieltä alkaa Unelmien poikamies, katotaan sitä! (Ja laittaa telkun päälle.) (Datatykillä heijastetaan ohjelman tunnuskuva seinälle: Unelmien poikamies.)
2. Näytös (Lavan edessä)
Juontaja:  -Tervetuloa seuraamaan unelmien poikamiehen 15. tuotantokauden viimeistä jaksoa! Unelmien poikamies on tällä kaudella Simon! (Osoittaa unelmien poikamiestä kädellään) Simon, minkälainen on unelmiesi nainen?
Simon:  -Sellainen, joka tykkää jalkapallosta.
Juontaja: -Etsit siis unelmiesi prinsessaa, joka pitää jalkapallosta. Jaahas, jaahas. Nyt naiset ovat talolla, mennään tapaamaan heitä.

3. Näytös (Lavalla)
Unelmien poikamies saapuu lavalle, jossa tytöt odottavat häntä rivissä pukeutuneena parhaimpiinsa.
Simon: Hei! Miten teidän päivänne on mennyt?
Tytöt: Hienosti! (yhteen ääneen)
Simon: Mitäs te olette tehneet tänään?
Tytöt: Shoppailleet! (yhteen ääneen)
Simon: Kukas teistä haluaa kanssani tänään treffeille?
Tytöt: Minä!! (yhteen ääneen)
Simon: Minun pitää hakea nyt jotain treenikassista, odottakaapa hetkinen! (Lähtee pois lavalta hakemaan tyynyn ja nappiksen eli futiskengän.)
Neiti 1: (Katsoo, että Simon varmasti lähti pois ennen kuin aloittaa.) Siis MIKSI sä ostit samanlaiset korkokengät kuin mä?? (Huutaa Neiti 2:lle, painotus sanalle miksi.) Eikö sulla oo ollenkaan omaa makua, miksi sun pitää matkia mua?
Neiti 2: Mä näin ne ensin!! (Tytöt alkavat tapella, ottavat korkokengät käsiinsä ja huitovat niillä. Ei saa loukata oikeasti!)
Neiti 3: Lopettakaa jo, ette te tätä kilpailua korkokengillä voita! Simon tulee kohta takaisin!(erottaa tytöt toisistaan)

4. Näytös
Juontaja: Nyt seuraavaksi unelmien poikamiehemme valitsee kilpailun avulla, kuka pääsee hänen kanssaan treffeille. Tuotantoyhtiö sai idean tähän kilpailuun tutustumalla satukirjallisuuteen!
(Simon saapuu paikalle kantaen tyynyllä arvokkaasti nappulakenkää.)
Simon: Menen treffeille sen tytön kanssa, jolle tämä nappis sopii!
Neiti 1: Hetkinen, ei kai tää mikään Tuhkimosatu oo! Ei mulla ole äitipuolta eikä kahta ilkeää siskoa! Mulla on liian pieni (tai liian suuri) jalka tohon!
Neiti 2: Kumma, kun et pistä meitä syömään omenaa ja katso, kuka pökrää! Olisit valinnut Lumikki-sadun - MÄ olen allerginen omenoille. MÄ olisin pökrännyt! Ja tässä on myös noi tarvittavat seitsemän urpoa. (Osoittaa muita tyttöjä.) Tollasta haisevaa futiskenkää en jalkaani pistä!! (Nostaa nenäänsä ja pitää siitä kiinni.)
Neiti 3: Hei, Simon varmaan testaa meitä! Mä luulenkin, että tämä on kilpailu on siitä sammakkosadusta. Se, kuka pussaa nappista, pääsee naimisiin unelmien poikamiehen kanssa!! Mä pussaan! (Juoksee Simonin luo hullun kiilto silmissään.)
Simon: Siis, MITÄ pussaat?? Apuaaa! (Juoksee täysillä vähän matkaa pakoon.)
Kengän sovitus alkaa. Muutama tyttö kokeilee kenkää jalkaansa ja pudistelee päätään. (Joku voi sanoakin jotain, jos haluaa: Tää on liian iso/pieni/leveä/väärän värinen. jne.)
Simon tulee Neiti 4:n kohdalle, polvistuu hänen eteensä ja laittaa nappiksen hänen jalkaansa. Se sopii täydellisesti.
Simon: Sinä pääset kanssani treffeille! Lähdetään pelaamaan futista!
Neiti 4: Mutta mulla ei ole sopivaa pelipukua mukana...
Simon: Ei se haittaa! Eikä tässä nyt ole mitään sopivaa haltijakummiakaan lähellä... (Katselee ympärilleen.)
(Unelmien poikamies, neidit + kaikki muutkin poistuvat näyttämöltä.)
Juontaja: Katsotaampa videokuvaa treffeiltä... (Osoittaa valkokankaalle.)
VIDEOKLIPPI:
(Aiemmin on kuvattu videokuvaa jalkapallokentältä. Kuva näytetään videotykin avulla.)
Neiti 4 potkaisee palloa korkkari toisessa jalassa ja nappis toisessa jalassa (lähikuva) Simonille, joka tekee maalin. Molemmat tuulettavat. Kameramies esim. juoksee perässä kuvaten.
Kameramies haastattelee onnellista Neiti 4:sta (lähikuva): - Miltä tuntuu nyt, kun pääsit treffeille?
Neiti 4: On tämä tosi hienoa! Muut tytöt ovat varmasti vihreitä kateudesta! Siellä ne kärvistelevät talolla ja katsovat telkkaria! (Virnistelee tyytyväisenä kameralle.)
(Kuvauksen voi tehdä yhdellä otoksella ilman leikkauksia, jos haluaa.)

5. Näytös
Juontaja: Unelmien poikamiehemme valitsi siis ensimmäisille treffeilleen Neiti 4:n. He viettivät romanttiset treffinsä jalkapallokentällä. (Tauko, jonka aikana Simon kävelee näyttämölle takaisin.) Nyt on viimeisen ruususeremonian aika. Simon valitsee, kenelle hän antaa ruusun - ja kenelle ei. (Tauko.) Ja nyt, koska on kyseessä viimeinen jakso, ruusuja on jäljellä vain yksi.  Ne, jotka eivät saa ruusua, joutuvat lähtemään pois koko kilpailusta.
Tytöt kävelevät esiin lavan takaa ja seisovat sitten taas rivissä leveä hymy (lähes virnistys) kasvoillaan ja kohentaen hiuksiaan. Unelmien poikamies seisoo yksi ruusu toisessa kädessä, pussi toisessa.
Juontaja: Aiemmista tuotantokausista poiketen, ne tytöt, jotka eivät saa ruusua, saavat itselleen lohdutuspalkinnoksi sammakon (tai jonkun muun hassun esineen)! (Tytöt näyttävät hämmästyneiltä. Hä?)
Simon: Neiti 1, otatko vastaan tämän sammakon?
Neiti 1: No voi EI! Olisin niiiin paljon mieluummin ottanut vastaan ruusun! Olen todella pettynyt, luulin, että meillä synkkasi tosi hyvin... (Kääntyy) Hei, hei! (Vilkuttaa muille. Ottaa sammakon ja lähtee limusiiniin, joka kuljettaa hänet pois. Limusiini ajaa takaisin heti.)
Simon: Neiti 2, otatko vastaan tämän sammakon?
Neiti 2: Yhyyyy, mä oisin halunnut ruusun! Laita se sit tänne laukkuun, mä en uskalla koskea siihen! (Avaa iltalaukun, Simon tiputtaa sammakon sinne. Menee limusiiniin lavan etusivulla ja ajaa pois.)

TAKAISIN RUUSUSEREMONIAAN

Simon: Neiti 3, otatko vastaan tämän sammakon?
Neiti 3: No niin, mitä mä sanoin! (Virnistää, kädet lanteilla.) Mä olin oikeessa ihan koko ajan! (Ottaa sammakon käteensä Simonilta.)
Juontaja: Hä, ai miten niin? Et kai sä meinaa pussata sitä sammakkoa?? (Näyttää hölmistyneeltä.)
(Neiti 3 pussaa sammakkoa ja se "muuttuu" uljaaksi prinssiksi. Prinssi ryntää esiin kulisseista punainen viitta hulmuten ja kruunu kiiltäen.)
Prinssi: Tadaaaa! Kiitos, nyt voin taas olla ihminen, kurnuttaminen alkoi jo tympiä. Tulepas morsiameni!  (Hyppää esiin verhojen takaa ja polvistuu Mariahin eteen levittäen kätensä, Mariah ja prinssi lähtevät käsikynkkää pois lavalta. Muut katsovat perään ihmeissään.)
Simon: Köh. Niin. Sammakkoja on jäljellä vielä x kappaletta, tulkaapa hakemaan tytöt!  (Kaikki muut tytöt, paitsi Neiti 4 juoksevat hakemaan itsellensä sammakon ja pussaavat sitä leikisti ja juoksevat verhojen taakse prinssiään etsimään.)
Simon: Hyvä, että sinä Neiti 4 et halunnut itsellesi sammakkoprinssiä! Otatko vastaan tämän ruusun?
Neiti 4: Otan.

Juontaja: Nyt on edessä illan viimeinen valssi. (Nauhurivastaava laittaa nauhurin päälle.) Olkaa hyvä, Simon ja Neiti 4! Tähän päättyy 15. tuontantokautemme! Nähdään taas ensi vuonna!
(Pariskunta tanssii sovitun ajan, esim. noin 10 sekuntia, tulevat riviin odottamaan kumarruksia.)

6. Näytös
Sohvaryhmä laittaa telkun kiinni. Nousee ylös sohvalta ja menee lavalle. Muutkin tulevat takaisin lavalle verhon takaa riviin. Kumarrukset yleisölle.
LOPPU 

Kuva lainattu.

2 kommenttia:

  1. Vau! Ootko ite kirjoittanu tän? Meillä on kevätjuhlapalsu huomenna ja aion ehdottaa tätä!!! Ihan ajassa kiinni!

    VastaaPoista
  2. Joo, kirjoitin tän viime kevään kevätjuhlaan. :)

    VastaaPoista