perjantai 28. syyskuuta 2012

Kestävä kehitys -keke

Tässä muutamia linkkejä:

- Kierrätyspeli

 - Askartelua wc-paperirullista

Active Learning:


Active Learning -projektissa on koottu tehtäviä energiasäästön, uusiutuvien energialähteiden ja liikenteen ympäristövaikutusten käsittelyyn. Koulut 112 Euroopan maassa ovat testanneet materiaaleja, joita on sitten kehitetty opettajilta saadun palautteen perusteella. Tehtävät soveltuvat 7-12-vuotiaille. Jokaisen tehtävän yhteydessä on vinkkejä tehtävän soveltamisesta eri ikäryhmille.
Löydät valmiit tehtävät sivulta www.teachers4energy.eu. Tehtävät on jaettu kuuteen aihealueeseen: energiankulutuksen seuranta, lämmitys, vedenkäyttö, valaistus, sähkölaitteet ja liikkuminen.- Sarjakuvamaisia opetuskuvia keskusteluiden pohjiksi tms. (Aiheita: energia, ekotehokkuus, jätteet, ilmasto, kestävä kehitys...)


1.    Matkalla Suomessa ja kaupungissa
Matkalla Suomessa -pelissä voit vertailla erilaisten kulkutapojen hyötyjä ja haittoja sekä opetella kestävän kehityksen mukaista matkustamista. Peliä voi pelata suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi. Matkalla Suomen kaupungeissa -pelissä matkustetaan paikallisliikenteessä ja verrataan erilaisten kulkutapojen hyötyjä ja haittoja.

2.    Ekotekoa metsästämään
Maapallo voi huonosti, mutta sinä voit pelastaa sen. Lähde metsästämään kadonnutta ekotietoa. Peli sopii parhaiten yläasteikäisille, mutta esim. kuutoset voivat pelata sitä opettajan ohjauksessa.
Huom! Kirjaudu vieraana

3.    Neuvokasta elämää
Neuvokkaat-pelikorttien avulla eläydytään rooleihin ja opitaan kestävää elämäntapaa.

      Muita linkkejä aiheeseen
-       esimerkiksi ompelukuvia, lehtikotelo muropaketista, lompakko mehutölkistä, kalapeli talouspaperirullasta ja muuta hauskaa kierrätysaskartelua
-       erilaisia tehtäviä
-       erilaisia tehtäviä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti