A) Internetin käyttö luokkahuoneen ulkopuolella, esim. ulkona. Netistä löytyy paljon sivustoja, joita on helppo käyttää opetuksessa sekä älytaulua että iPadia apuna käyttäen.
- Open linkkivinkeistä löytyy paljon sivustoja, joita voi käyttää iPadilla. Katso sivupalkista
oppiainekohtaiset vinkit.
B) iPadille ladattavat sovellukset; osa on maksullisia ja osa ilmaisia. Huomaa, että kaikkiin tarkoituksiin ei tarvitse välttämättä ladata sovellusta, vaan netistä löytyy usein sivusto, joka tekee saman asian!
Tästä saat vinkit parhaisiin luokkahuonesovelluksiin! Zoomaa kuvat mahdollisimman isoiksi. Alla olevat sovellukset ovat ilmaisia:
Too noisy on desibelimittari, jota voit käyttää luokkahuoneen äänenvoimakkuuksien mittaamiseen. Myös muita desibelimittareita siellä on useita.
Name selector on nimien arvontakone.
iBanner HD:lla saat tehtyä "valokylttejä".
Game show Soundboard:lla saat tehtyä helposti ääniefektejä erilaisiin esim. tietokilpailuihin.
Educreations -sovelluksella voit tallentaa oman "taulushowsi", kuvat ja selitykset.
C) iPadia voi käyttää tallennusvälineenä; tietoa voidaan tallentaa piirtämällä, kirjoittamalla, valokuvaamalla ja videokuvaamalla. iPadissa on valmiina kamera, tekstinkäsittelyohjelma ja videokamera - kuvien ja videoiden muokkaamiseen vaaditaan usein sovellus. Yhteiskäytössä olevista laitteista tallennetut tiedostot kannattaa siirtää esim. Dropboxiin, Google Driveen tms. pilveen.
D) iPadin voi heijastaa älytaululle tiettyjä sovelluksia käyttämällä - voit näyttää oppilaille älytaululla, mitä heidän pitäisi tehdä.
E) Vuorovaikutus ja osallistaminen somessa, esim. videokuvallinen Skype-yhteys vieraan maan ystäväkouluun.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti