torstai 19. maaliskuuta 2015

Kuvankäsittely iPadilla

Kuvankäsittely on hauskaa ja sitä voi tehdä monella laitteella ja monella ohjelmalla. Tässä on yksinkertainen kaavio kuvaamaan sitä, miten iPadilla voi käsitellä kuvia käyttäen hyväksi monien eri sovellusten parhaita ominaisuuksia.  Sovelluksia on olemassa lukuisia. Kuvan käyttötarkoitus määrittää aina, mitä sovellusta on tarkoituksenmukaista käyttää.

Lyhyesti: Ota kuva haluamastasi kohteesta, se tallentuu kamerarullalle. Avaa haluamasi sovellus (appsi 1), käsittele kuva ja tallenna se uudestaan kamerarullalle. Avaa seuraava sovellus ja lisää sillä haluamasi efektit... Tallenna aina lopuksi kamerarullalle neliöstä, jos lähtee nuoli ylöspäin. Kamerarullasta klikkaa haluamaasi kuvaa ja jaa se haluamallasi tavalla itsellesi esim. sähköpostiin.


Tässä on käytetty Snapseediä valoisuuden lisäämiseen ja Strip designeria efekteihin. (Alkuperäisen kuvan otin järkkärillä.)

Ylivalottunut kuva on käsitelty ensin PopDot HD - sovelluksella, sen jälkeen siihen on lisätty efekti Strip designerilla.

Strip design, tästä sovelluksesta lapset tykkäävät 

Onko tarvetta vastaavanlaisille postauksille?

2 kommenttia:

  1. Just tällaisia jee! Saimme 14 Ipadia kouluumme ja tällaiset vinkit ovat kullanarvoisia! Myös blogisi on kullanarvoinen!

    VastaaPoista
  2. Kiva kuulla! Meidän koululla on ollut padejä jo kolmisen vuotta ja kaikenlaista on tullut testailtua. :)

    VastaaPoista