tiistai 2. kesäkuuta 2015

Koodauskoulu 1 - Turtle Roy


Youtube Lasten Koodikoulu - Turtle Roy (lyhyt esittely)
Turtle Roy 
Turtle Royn käyttäminen suomeksi - tässä ohjeet!
Turtle Royn peruskäskyt englanniksi
Lisää käskyjä englanniksiTurtle Roy muistuttaa oikeaa koodaamista hyvin pitkälti enemmän kuin muut lapsille tarkoitetut "koodausohjelmat". Käskyt pitää siinä oikeasti itse kirjoittaa. Kilpikonna (tai muu valittu hahmo) ohjelmoidaan piirtämään, puhumaan ja liikkumaan. Peruskäskyjä voidaan käyttää joko suomeksi tai englanniksi. Tässä ohjeet, miten ohjelman saa ymmärtämään suomea. Lapset oppivat nopeasti peruskäskyt. Sulkeiden käyttö (ja siis sarjojen tekeminen)  tosin on aika haastavaa pienille.

Helpottaa tekemistä:
- Jos lapsi osaa kirjoittaa mallista ja osaa jo vähän englantia.
- Turtle Royn käyttäminen on helpompaa sen jälkeen, kun matematiikassa (geometriassa) on opetettu kulmien koon mittaaminen ja arvioiminen sekä ympyrän säde - se helpottaa Turtle Roylla piirtämistä ja sen ymmärtämistä.

Huono puoli:
- Ohjelman saa helposti ymmärtämään suomea, mutta hyvin pian tulee se raja vastaan, että suomenkieliset käskyt eivät riitä. Englantia tarvitaan joka tapauksessa. Lapsia tämä voi sekoittaa. Isompien oppilaiden kanssa (esim. 5.lk lähtien) kannattaa käyttää suoraan vain englantia.
- Ohjelma ei ole visuaalisesti yhtä näyttävä kuin moni kilpailija - tosin tällä pyritään koodaamisen autenttisuuteen. :)

Turtle Roy
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti