Pääsimme tänä keväänä tutustumaan oppilaitteni kanssa hienoon 3D-oppimisympäristöön (FVS), se mahdollistaa monenlaisen opiskelun!
Teimme luokkani kanssa virtuaalista yhteistyötä yhden muun saman kunnan viidennen luokan kanssa viikingit - aiheesta. Ensi syksynä meillä on tavoitteena tehdä yhteistyötä täällä espanjalaisen ystävyyskoulumme kanssa.
Meidän luokkahuoneemme, johon mm. digitaaliset ryhmätyöt kerätään. |
Meidän luokan pelihuone, keräsimme tänne linkkeinä itse tekemämme Scratch-pelit. Näin kaikki pääsevät niitä helposti pelailemaan. |
Uusi OPS ja FVS:
-
Uusi ops korostaa uusien ja monipuolisten oppimisympäristöjen merkitystä, näihin kuuluvat myös peli- ja virtuaaliympäristöt. Oppimisympäristön tulee olla turvallinen ja innostaa oppimaan. FVS on visuaalinen ja erityisesti innostava käyttöliittymä monille pilvipalveluiden tuotteille.
-
Pelillisyys - oppilaat kokivat FVS-ympäristön heti tutuksi, koska se muistutti monia heidän käyttämiään pelejä. He saivat jopa neuvoa opettajaa, se oli monista mukavaa.
-
Laaja-alaisuus - 3D-oppimisympäristö mahdollistaa laaja-alaisen toimisen luontevasti ja helposti, opettajan ja oppilaiden mielikuvitus on vain rajana.
-
Teknologialla yhä suurempi merkitys nykykoulussa - oppilaiden on tärkeä huomata, että ne kivat jutut, mitä he kotona käyttävät netissä, voivat myös palvella motivoitunutta koulutyötä ja oppimista.
-
Tällä hetkellä teknologian tuominen kouluun on aiheuttanut aikamoista sillisalaattia: on kymmeniä appseja, sivustoja, materiaaleja, ja opettaja käyttävät luokissaan kuka mitäkin. FVS on mahdollisuus yhdistää nämä kaikki teknologian tuotokset yhteen paikkaan, jossa ne säilyvät, ja joissa niitä voi helposti katsella ja vaikkapa esitellä vanhemmille virtuaalisesti.
-
Kansainvälisyys - meidän on tarkoitus ensi syksynä tavata espanjalaisen ystävyyskoulumme oppilaita FVS:ssa. Olemme tavanneet heitä jo monta kertaa skypettämällä, mutta oppilaat pääsisivät nyt juttelemaan englanniksi keskenään ihan vapaasti. Tämä on osallistamista ja tasa-arvoa parhaimmillaan, kaikki oppilaat lähtökohdista huolimatta pääsevät mukaan kansainvälisiin projekteihin. Mielestäni kansainvälisiin projekteihin ei ole ennen ollut olemassa kovin hyviä nettipohjaisia työkaluja lapsille, tämä sitä mielestäni on!! Oma pelihahmo liikkuu kansainvälisessä internetissä turvallisesti ja tutustuu muiden maiden oppilaisiin ja kulttuuriin.
Lopuksi todella mielenkiintoinen artikkeli yhteisöllisestä oppimisesta ja verkkopedagogiikasta. (Miten siis virtuaaliset oppimisympäristöt voivat kehittää yhteisöllistä oppimista.)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti