sunnuntai 22. maaliskuuta 2020

Kuvataiteen etätehtävät neljäksi viikoksi


1. Jos sinulla on tietokone tai kännykkä

Vieraile maailman museoissa; museot kuvattu Googlen 360 -kameralla. Valitse 2 museota, jotka kiinnostavat sinua.
- Valitse museo ja sitten karttakuva jutun lopusta ja 360 asteen näkymä. Esim. Moma New York.  Klikkaa haluamaasi kuvaa ja liiku nuolilla eteenpäin. Museokäynnit kuuluvat kuvataiteen opetussuunnitelmaan. Etsi museosta taideteos, jota rakastat ja taideteos, jota vihaat.

2. DeviantArt - tietokoneella piirrettyä taidetta (piirtopöytää apuna käyttäen jne.), tutustu upeisiin taideteoksiin. Jos sinulla on piirustusohjelma tietokoneellasi tai tabletillasi, voit piirtää halutessasi sillä ja lähettää valmistuneen työn kuvisopelle.

3. Jos sinulla on kamera tai kännykkä

- Ota valokuvia valitsemastasi aiheesta - suunnitellusti. Valitse kuvausaika, -paikka ja -kohde huolellisesti. Parhaat kuvat tulevat yleensä aamuisin tai iltaisin valoisalla silloin, kun aurinko ei ole korkeimmillaan. (Aiheita: kevään merkit luonnossa, oma lemmikkini, poikkeustilan merkit Espoossa.) Tarkista, että ottamasi kuva on tarkka ja hyvin sommiteltu. Jaa yksi tai kaksi parasta kuvaa kuvisopellesi sähköpostiin.

Ohjeet kuvaamiseen
Fotarit - vinkkejä valokuvaamiseen (valitse aihe)

3.  Jos sinulla on paperia ja kyniä

Doodlers anonymous - kivoja ideoita piirtämiseen. Valitse näiden ideoiden pohjalta, mitä itse haluaisit piirtää ja piirrä se. Olette pitkään toivoneet vapaata piirustusaihetta. ;) Ota kuva ja lähetä kuvisopelle sähköpostiin.

4. Jos sinulla on maaleja ja maalausalusta (esim. vesivärit ja vesiväripaperi)

Tutustu näiden kuvien avulla maisemamaalauksen keskeiseen asiaan eli väriperspektiiviin.
Väriperspektiivi - lähelle tulevat värit ovat lämpimämpiä ja tummempia, kauemmas menevät värit vaalenevat ja tulevat sinertäviksi. Maalaa valitsemasi maisema, jossa käytät oppimaasi apuna.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti